Sivurajausmekanismi

Sivurajausmekanismin avulla elokuva rajataan vaakatasossa siten, että musta sametti kehystää kuvan joka puolelta riippumatta sen kuvasuhteesta. Kaksi moottoroitua apukehystä avaa tai sulkee ääntä läpäiseviä mustia verhoja kaukosäätimen komennoilla. Täysin auki asennossa, maskit menevät piiloon kokonaisuudessaan samettisten pääkehyksien taakse, kun taas täysin kiinni asennossa 2.40:1 kuvasuhteen valkokankaasta on näkyvissä enää vain 4:3 alue keskellä. Kun kuva rajataan aina oikealta ja vasemmalta, saavutetaan todellinen elokuvakokemus ja voimakas illuusio kuvan kasvaneesta kontrastista ja dynamiikasta. Lisäksi, tuskin mikään lisää wow-efektiä kotiteatterissa enemmän kuin verhomaskien ajaminen oikeaan asemaan, elokuvan tai vaikkapa jalkapallo-ottelun alkaessa.

Mekanismista on olemassa myös hieman muunneltu malli. Siinä maskiverhot ovat aina hieman avoinna, vaikka ne olisi ajettu 2.40:1 kuvasuhteen asemaan. Tämä sen vuoksi, että pääkanavien kaiuttimet voidaan nyt sijoittaa siten että ne ovat aina pelkästään rajausverhon takana, muttei koskaan valkokankaan peittäminä. Näin saavutetaan vähemmän suodatettu ääni, sillä maskiverhon äänenläpäisykyky on parempi kuin valkokankaan ja näin ne eivät ole koskaan yhtä aikaa kaiutinelementtien edessä.

Sivurajausoption saa asennettua sekä suoriin että kaareviin 2.40:1 kuvasuhteen kankaisiin. Mekanismi asennetaan valkokankaan tukirakenteen ympärille. Jos se asennetaan jälkikäteen päivityksenä, jo olemassa olevaa kangasta ei tarvitse irrottaa seinältä. Lisäksi seinäkiinnikkeet on suunniteltu siten että niihin voidaan kiinnittää valkokankaan lisäksi myös haluttaessa sivurajaussysteemi. Asennus tapahtuu helposti yksi osakokonaisuus kerrallaan, valmiisiin kiinnikkeisiin.